Kullar

Att köpa valp hos DisaBelles

 När ni är intresserad av att köpa valp från DisaBelles så hör ni av er via telefon eller mail som finns under Om oss, så rådfrågar ni mig så hoppas jag att vi ska hitta en valp som passar just Er.

Reserverar – gör ni när ni bestämt Er och kommer och hälsar på Er nya medlem innom KORT.
Tingad – är när ni betalt in  handpenning och då håller jag den till Er tills ni kommer och hämtar den vid tidigast 8 veckors ålder.
Såld – är när valpen är tillfullo betald.

 När valpen flyttar till Er så är den:
* Minst 8 veckor.
* ID-chippad.
* Vaccinerad med första sprutan.
* Avmaskad.
* Veterinärintyg som är högst 7 dagar.

* Doldafelförsäkrad i Folksam i 39 månader.
* Stamtavla i SKK som är ett bevis på att det  är en renrasig AHT-valp ni köper.

Valpmanual
Spara alltid veterinär besiktningen och köpeavtalet då de är värde handlingar.

Jag rekommenderar att man ger valpen det foder den är uppvuxen då valpen vid en flytt kan få orolig mage och då är det inte ett bra alternativ att göra ett foderbyte för det förvärrar bara för valpen. Väldigt viktigt att man ger rätt foder med rätt innehåll för att tillfredsställa alla valpens behov. Sort av foder diskuteras vid leverans, protein från två källor är väldigt viktig för att undvika allergier.

Vatten är avgörande för att hunden ska kunna leva och den bör alltid ha tillgång till friskt vatten. Inte minst viktigt är detta om hunden kräks, har diarré eller om det är varmt, då hunden förlorar vätska så väl genom sin urin och sin avföring som sin utandningsluft. Särskilt den unga hunden behöver dricka mycket. Den är mer aktiv och dess njurar är ännu inte så utvecklade att den kan koncentrera urinen i lika hög grad som en vuxen hund.

Kloklippning och öron rensning ska ske efter behov. Uppsökande av veterinär är viktigt när valpen inte mår bra eller har ont. Men kontakta gärna mig innan, om det finns något jag kan va behjälplig med.

Fostran av valp är a och o då du formar din hund för resten av livet. Valpkurser och fortsättnings kurser rekommenderas för valpens och familjens bästa.

Koppelträning och socialisering är mycket viktigt. Positiv social kontakt med människor när valpen är 6-12 veckor är avgörande för hur valpens kontakt med människor blir i framtiden.

En vuxen hund sover upp till 18-20 timmar per dygn – en valp betydligt mer. De bör ha en egen plats för att kunna gå undan och vila i fred.

En liten valp har inga fysiska möjligheter att hålla sig. Du får lov att vara påpasslig när valpen sovit, ätit eller lekt en stund – ta ut den och ge massor med beröm då den gör ifrån sig. Då olyckor händer inomhus (och det gör dom) så är det bara att nonchalera och torka upp. Du får ALDRIG ge bannor!!!!

Använder man sig av bur så är det viktigt att burdörren står öppen hela tiden, den måste vara uppbunden eller dörren bortplockad, den får absolut inte stängas enligt Svensk lag.

Hundar är flockdjur och måste därför tränas på att vara ensamma. Du kan börja träna din valp när den gjort sig hemmastadd och känner sig trygg i sitt nya hem. Din valp ska du förstås inte lämna ensam annat än mycket korta stunder, så den vänjer sig.

Läs SKKs broschyr Välkommen Valp
http://www.skk.se/Global/Dokument/Att-aga-hund/Broschyr/Valkommen-valp-H13.pdf